Vem är Bokdetektiven?

21

kriss-porträtt

Jag heter Kristina ”Kriss” Jägfeldt och recenserar här på Bokdetektiven, men är även en av recensenterna på LitteraturMagazinet. Tidigare var jag en av medbloggarna på Deckarhuset (TheCrimeHouse). Inför Bokmässan i Göteborg förra året blev jag vald till en av bloggambassadörerna för mässan, ett uppdrag med fokus på mässans marknadsföring.

Vem är Bokdetektiven?

Spyglass-logo-symbol-svart-500pxLundabo trettioårsåldern med bakgrund som socionom, bland annat inom socialtjänst och som kurator. Numera arbetar jag i egna firman Spyglass Text, som redaktör, lektör, korrekturläsare, språkgranskare och skribent. Mina kunder är både skrivande privatpersoner, bokförlag och andra företag inom näringslivet.

Ta en titt på hemsidan – kanske kan vi samarbeta!

Utbildning?

Socionomexamen 2006 samt omskolad på förlagsutbildningen i Lund med en fil. kand. i förlags- och bokmarknadskunskap. Utbildningspraktiken utfördes på förlaget Historiska Media i Lund. Kandidatuppsatsen ägnades åt hur Sveriges största bokförlag presenterar sina deckarförfattare, både i text och bild.

Klicka på bilden för att läsa!

Skärmavbild 2014-11-03 kl. 15.45.55

Recensent?

På Bokdetektiven dissekerar jag mitt intresse för spänningsgenren i bred bemärkelse, både inom verklighetstragik och på ett mer eskapistiskt plan. Även som recensent på LitteraturMagazinet har jag valt denna inriktning – läs mer här om vad spänning innebär för mig.

Kriss på LittMag

Recensionsex?

Jag planerar in recex långt i förväg, med stor noggrannhet och tar för det allra mesta själv kontakt med aktuellt förlag eller egenutgivare. Om du inte får svar på din förfrågan beror det på att jag tyvärr har fullt upp.

Dags att använda förstoringsglaset och smygläsa mina inlägg…

21 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *