2

Dagens bokinköp – ”En studie i rött”

Posted by admin on 15 april, 2013 in Bokbubbel, Bokomslag i fokus, Dagens bokinköp |

(Går)dagens bokinköp

Under lördagens bokloppis blev det även ”En studie i rött” av självaste A. Conan Doyle, tryckt 1927. I tonåren hade jag en Sherlock-Holmes-period, men läste aldrig denna. Omslaget har en ovanlig, kraftig typ av tygstruktur – någon som vet vad det heter? Det skimrar…

A Doyle bokKomiskt nog (med tanke på titeln) står det ”AFA:s Röda Bibliotek” på ryggen. Som Lundabo får det mig osökt att tänka på Antifascistisk aktion. Fast det har säkert inget samband. Eller? Hade varit intressant att veta vad AFA betyder i detta sammanhang.

Boken är utgiven av det gamla förlaget Åhlén och Åkerlund, som jag just nu faktiskt läser om på min förlagsutbildnings kurs i bokhistoria! Förlaget sålde många lite billigare böcker, för en bredare publik.

Men billigare behöver inte vara sämre…

 

…eller, med äldre tiders komiska ordval, klassas som smutslitteratur!

(Vilket underbart ord, förresten!)

A Doyle

Taggar:, , , , , , , , , , ,

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *