1

Recension: ”Mysteriet på Hester Hill” av Kristina Ohlsson

Posted by admin on 11 maj, 2016 in Bokrecension, Spökhistoria |

Mina bokhyllor är fulla med barn- och ungdomsböcker – och ibland läser jag dem också. En som jag naturligtvis var tvungen att läsa var Kristina Ohlssons Mysteriet på Hester Hill, vars omslag helt enkelt inte gick att motstå.

mysterietpahesterhill-inbTvillingarna Frank och Megs föräldrar ska skiljas och syskonen får tillbringa några sommarveckor med släktingar i det stora, imponerande huset Hester Hill i den lilla byn Svarthed. Det dröjer inte länge förrän mysteriet tar sin början: Meg ser en mystisk flicka på en övergiven tågstationen, om natten hörs avlägsna barnskrik trots att det inte finns några småbarn i huset och i byns antika bokhandel väntar ett paket på Meg. Och det har väntat på henne under mycket lång tid…

Snart är barnen indragna i ett drama som sträcker sig bakåt i tid och som berättar om grymma livsöden för husets tidigare invånare. Vad är det för olycka som hotar att förinta bygden?

Det här var en både stämningsfull och mysig berättelse. Jag blir inte riktigt så engagerad som jag hade önskat, osäker på varför. Jag tycker i stort sett alltid om klassiska spökhistorier, vilket detta tveklöst är. Kanske beror det på att jag är vuxen, men jag tycker nog ändå att det här och var blir lite väl mallartat och att vissa spökinslag känns lite för vanliga. Paketet som väntar på Meg i bokhandeln tyckte jag mycket om, även om det  blev lite för påtagliga vibbar från ”Agnes Cecilia – en sällsam historia”. Men funkar gör det absolut!

Något saknas, men jag tror absolut att barn i slukaråldern uppskattar boken och jag skulle rekommendera den till alla som är i behov av en lagom dos spökmys.

blodblodblod

Taggar:, , , , , , , ,

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *