2

Vårutgivningen – främsta tipsen!

Posted by admin on 9 januari, 2016 in Bokbubbel, Bokevents!, Dagens tips, Deckare, Skräck, Spökhistoria |

Min tid ägnas främst åt korrekturläsning, lektörsutlåtanden, språkgranskning och att på andra vis se till att böcker blir verklighet. Därför har det blivit allt svårare att hitta tid till bokbloggandet, men då och då får jag möjlighet att prioritera en stund framför kakelugnen, både med bloggen och Svensk Bokhandels vårkatalog. Här kommer lite allmänna intryck och tips ur vårens utgivning. För snart är ljuset här!

Över lag ger spänningsutgivningen ett intryck av att vara lite knapphändig, men jag tar gärna emot tips på böcker jag missat. Barn- och ungdomsutgivningen däremot ser både mångfacetterad och färgstark ut, med många lovande nyutgivningar av älskade klassiker. Roligt att se! Ändå fångade Nele Neuhaus Snövit ska dö från Albert Bonniers omedelbart min uppmärksamhet – kanske bästa titeln jag sett på länge. Och jag sträckläste den! Där har vi en spänningsförfattare att hålla under sträng uppsikt framöver. Recension inom kort på LitteraturMagazinet. Ledsen för sneda bilder, alltid knepigt att ta foton på katalogbilder.

våren - Neuhaus1

våren - Neuhaus2

Även Bodenfallet av Thomas Bodström och Lars Olof Lampers blir självklar läsning för min del, kommer ut på Norstedts i mars.

våren - Bodenfallet1

våren - Bodenfallet2

Mannen mellan väggarna av Emma Ångström kommer i april på Piratförlaget och verkar riktigt lovande! Mer spökvibbar än skräck, får se om det stämmer. Personligen föredrar jag subtila spöken framför skräckens mer direkta obehag.

våren - Mannen mellan väggarna

Barn- och ungdomsutgivningen ser som nämnt fin ut. Här kommer några tips som jag är nyfiken på.

I april kommer Eva Ibbotsons klassiker Den stora spökräddningen ut i pocket på En bok för alla. Kanske dags för en omläsning! Självklart är jag spökbiten.

våren - Den stora spökräddningen

Tredje boken i serien Lilla huset på prärien om familjen Ingalls ges ut av Rabén & Sjögren, väldigt fin. Det står januari i katalogen och mars på Adlibris, liksom på Bokus. Men den som väntar på något gott! Blir sugen på en omläsning även här.

våren - Huset vid plommonån

Ännu en klassiker: Katitzi ges ut på nytt av Natur & Kultur! Väldigt fina böcker som borde läsas av alla ungar. Och föräldrar.

våren - Katitzi

Som sagt, jag tar gärna emot tips på andra intressanta böcker under våren. Tipsa gärna i kommentar här på bloggen eller på bloggens Facebook-sida!

Fin kväll!

Kriss på Spyglass Text

Taggar:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *