0

Korrkonst för KorrKriss!

Posted by admin on 6 november, 2013 in Bokevents!, Min förlagsutbildning |

Nu är det återigen fullt upp på min förlagsutbildning! Inte för att vi någonsin ligger på latsidan, men de kommande två veckorna har vi inte mindre än fyra examinerande uppgifter som ska in… Hittills har hösten varit aktiv.

korrkonstBland annat läser vi nu kulturteori och tema läromedel. Det där sistnämnda kanske inte låter så upphetsande, men gårdagens studiebesök på det stora förlaget Studentlitteratur med väldigt fräscha lokaler här i Lund var riktigt spännande! Jag lärde mig en hel del, till exempel att de skapar läromedel från allt från förskola till universitet.

Jag hittade även min gamla kära Socialrätt som jag läste när jag utbildade mig till socionom

På väg genom de vindlande korridorerna kunde jag dock inte låta bli att fotografera deras riktigt fina korrkonst! Ni som korrekturläst någon gång vet att detta är tecknen man använder för att stuva om bokstäver, visa vilken ordföljd som är den rätta, visa var det ska vara indrag och så vidare, men aldrig hade jag kunnat tro att det kunde bli fin konst av dem!

Mumma för KorrKriss.

Hittade även läcker tavla av bokstävernas uppbyggnad, med seriffer och allt vad det är. Fascinerande och snyggt!

korrkonst2

Taggar:, , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *