0

Retrorecension – på Deckarhuset idag!

Idag recenserar jag den äkta retrodeckaren Den heta sommaren av Jenny Berthelius (klicka på titeln för att hitta ex att köpa), en lite udda pusselgåta som utspelar sig i ett gammalt ruffigt hyreshus i Malmö under det politiskt omvälvande 60-talet… Klicka här eller på bilden för att läsa vidare. Trevlig helg önskar Kriss!

Etiketter:, , , , , , ,

0

Sommarläsning på Deckarhuset.se!

Posted by admin on 11 juni, 2014 in Bokrecension, På Deckarhuset idag, Skräck, Spökhistoria

På Deckarhuset.se har vi nu börjat rekommendera läsning som passar extra bra på sommaren – oavsett om man befinner sig på en brygga till ljudet av kluckande vatten, på en vit turiststrand eller i en hängmatta i en undanskymd del av trädgården. Sommaren ska firas med böcker! Själv tipsar jag om en bok som för ett par […]

Etiketter:, , , , , ,

2

”The Shining” – så mycket mer än skräck!

Jag måste erkänna att jag hade en ganska ytlig bild av Stephen Kings klassiker The Shining – och därför blev överraskad när boken visade sig handla om så mycker mer än bara skräck! Idag recenserar jag den tidlösa klassikern på Deckarhuset.se, så läs vidare och ta reda på varför Mr. King själv alltid ogillat den så hyllade […]

Etiketter:, , , , ,

0

Klassisk kriminalhistoria – idag på Deckarhuset!

Posted by admin on 9 mars, 2014 in Bokrecension, Historia, På Deckarhuset idag

Idag på Deckarhuset.se recenserar jag Svenska mord – märkliga mordfall ur den svenska kriminalhistorien av Jan-Öjvind Swahn, en klassiker för den som fascineras av historiska mordfall! Klicka på bilden och läs mer!

Etiketter:, , ,

3

Idag på Deckarhuset – ”Medan mörkret faller” av Anna Lihammer

Posted by admin on 15 januari, 2014 in Bokrecension, Deckare, Historia, På Deckarhuset idag

Idag på Deckarhuset.se recenserar jag deckardebutanten Anna Lihammers snart utkomna historiska deckare Medan mörkret faller (i butikerna 27 januari)! Klicka HÄR eller på bilden för att läsa om den senaste lyckade deckardebuten hos förlaget Historiska Media!  

Etiketter:, , , , ,

0

På Deckarhuset idag – ”Rosemarys baby” av Ira Levin

Posted by admin on 7 januari, 2014 in Bokrecension, Filmatisering, På Deckarhuset idag, Skräck, Spökhistoria, TV

Idag på Deckarhuset.se recenserar jag en av de absolut bästa (skräck)böcker jag någonsin läst - Rosemarys baby av Ira Levin. Och den nya tv-serien börjar faktiskt spelas in just nu i Paris! Läs recensionen på Deckarhuset – klicka på bilden.

Etiketter:, , , , , ,

0

På Deckarhuset idag: ”Tankar om kriminallitteratur”

Posted by admin on 20 december, 2013 in Bokrecension, På Deckarhuset idag

Idag på Deckarhuset recenserar jag boken Tankar om kriminallitteratur av deckarexperten Per Olaisen, som sitter i Svenska Deckarakademin. En riktigt smaskig godbit för deckarälskare av alla sorter! Klicka på bilden nedan och läs recensionen. Imorgon blir det lite skräckromantik här på Bokdetektiven, med recension av Edgar Allan Poes klassiska verk…

Etiketter:, , , , ,

0

På Deckarhuset idag: adventspriser och Betraktaren av Bauer

Posted by admin on 5 december, 2013 in Bokdetektivens julklappstips, Bokrecension, På Deckarhuset idag

Idag recenserar jag boken till höger i bild, Betraktaren av Belinda Bauer! Kan konstatera att det är ännu en läsvärd och minst sagt annorlunda deckare (eller snarare thriller?) från Bauer – mycket läsnöje! Och du har väl förresten inte missat adventskalendern på Deckarhuset? Massor av riktigt fina bokpriser finns i potten – lycka till!  

Etiketter:, ,

0

På Deckarhuset idag: ”Förkunnaren” av Unni Drougge

Posted by admin on 23 oktober, 2013 in Bokrecension, Deckare, På Deckarhuset idag

Idag på Deckarhuset, där jag ju också bloggar, recenserar jag Förkunnaren av Unni Drougge, andra boken i deckarserien om Berit Hård - så ta er en titt på länken!